En lång promenad!

Jag har en vän, en vän får mig att bli glad, en vän som tar långa promenader med!
Min vän heter carro. Idag har jag och carro tagit en lång prommis, de hela slutade med 1,5 mil och de är inte illa må jag säga! I morgon ska jag gå och simma eftersom jag har ont i mina fötter nu!
Men som sagt jag har en vän som heter carro, carro är en riktigt bra vän!
Jag är glad att jag har en sådan vän som carro!
Tack carro!
Fröken

Genom ett kristall glas.



Idag är det måndag, måndagen den 29 mars.
Jag har vart arbetslös i 46 dagar. hela 46 dagar.
Jag har haft mycket tråkigt under mina hela 46 dagar, jag gör samma sak varje dag om och om igen vilket innebär att ibland vet jag inte vilken dag de är eftersom alla ser lika danna ut!

Jag har börjat lägga in lång lång prommisar eller en tripp till simmhallen så att jag gör något annat än att sitta vid datorn hela dagen! Jag ser fram emot mina promisar och simningar. de är sköna och avkopplande!
Ikväll ska jag gå på promenad med carro och i morgon ska jag gå och simma tror jag!!

Nu ska jag fortsätta med att skicka in dagens ansökningar!


Fröken


Gräset är grönare!

Jag har vart och köpt två par "jeans" 400 kr för två par, inte illa och jag tackar kapphal för deras underbara byxrabat de hade idag!
10 liter jord och massor med frön, dax att så!
Fröken

Längtan om sommar tider!



Ja, jag har en längtan som aldrig vill gåöver!
Jag har en längtan om sol, om ett nytt hem, ett nytt jobb, ett nytt liv.
Denna vecka har vi haft vår i hjärtat, snart är all snö borta och de kommer och soppar upp gruset från standens gator. Vår jackan är framme och vårskorna har tagit över efter vinter skorna och jackan!

Idag fick jag hjälpa av en revisor att fylla i alla dessa papper som a-kassan behöver. Jag ville inte att A-kassan skulle förstöra denna fredag så efter jag vart hos revisorn så gick jag in på röde korset hör och häpna jag fyddade!
De hade igår fått massor med nytt så det var så passande att jag kom in idag, jag hittade en rörstran "picknick" servering skål med hantag. jag har letet så länge efter en del av picknick serien och nu hittade jag de, Jag ahr planterat en blomma i den nu och det står så fint i mitt fönster!
Sedan hittade jag en liten gul glas tax till kast hyllan och ja den kostade 2 kr så jag kunde inte motstå! 

Nu sitter jag här hemma, något stolt över mig helg eftersom jag har haft en sådan bra och nyttig vecka! 
Tyvärr slutar den med VIN, jag tycker jag förtjänar ett glas vin i kväll så det är inhandlat och klar. Here I com.

Fröken 


sol, sol, sol.



Idag ska jag gå och simma.
Eftersom jag har så ont i fötterna från den lång långa promenaden igår beslutad jag att jag skulle gå och simma idag istället, de blir visseligen en promenad till simhuset och hem igen så de får duga för idag!
Kanske får med mig hampus på en prommis ikväll med!!

Annars har jag suttigt sedan klockan 8 och sökt en hel drös med jobb, tyvärr tar det sådan tid att söka jobb, man ska ändra cv:t innan varje ansöka kan sickas in och de är fan drygt!
Men nu är ialle fall en drös mail skickade och sedan ringd min telefon igår och jag ska på inyterju efter påsk, håller tummarna!!!

 Nu ska jag äta lite mellis och plocka fram mina badkläder och gå och simma!
Måste även köpa ett hänglås på vägen ner!
Jippi!

Fröken


Ett hem! +uppdatering



God förmiddag!

Idag tog det mig 15 min från att jag vaknade tills jag stor med nycken i låset.
Jag har gått en stor del av "hälso stig" i dag, jag har gått hela 7.1 km i dag och det är jag stolt över eftersom jag är nu dyngsur, inte av svett och tårar utom snö blandat rengn!
applåder tack!

idag ska jag fortsätta maila, har fått lite insider tips så nu ska vi se om de nappar!


Fröken!

Uppdatering kl 21.15
Nyss hem kommen från en till prommis idag, denna gången gick jag inte själv utan hade sällskap me carro, 9.6 km fick jag i hopp vilket blir 1.7 mil bara i dag! STOLT! men har ont i fötterna nu!


Inte minst!



Nåväl, denna måndag kanske inte började så bra som jag en gång hade hoppats men jag måste säga att jag ahr ändå försökt göra det bästa av det.
Jag har vart på en lång promenad samt "styrke" tränat hemma, sedan har jag sammlat mina papper och håller nu på att maila en förhoppningsvis blivade arbetsgivare om inte annat en som kan hjälpa mig på traven!
Sedan ska jag faktist hör och häpna städa iorndning lite hör hemma insåg att det inte räcker med att damsuga utom jag måste även torka av golven för jag måste bli av med allt små damm som ligger på golvet!
Efter jag gjort detta tänkte jag fota lite, lite fina påsk bilder kanske.

Igår var jag och hampus på loppis, vi åkte ut till på vichan mitt i snöovädret för att kika och pilla på gamla ting! Det är så trevligt att de har öppet på söndagar så man har något att göra dessa dagar med!
Jag hittade ialle fall tre fat, (bilden ovan) som jag så fort som jag kom hem såde kattgräss i, seda köpte jag två jätte fina ramar, en i guld och en i silver, planen är att maya och wilmer ska pryda dem!
och tidigare i veckan köpte jag även en jätte fin rosa blomig duk och en super snygg kökshanduk med 60-tals stil till köket.
Allt detta för 75 kr. Med andra ord under 100 lappen har jag komigt undan med mycket!
Nu vill jag bara att gröset ska börja växa, men de lär ta minst ett par dagar till!

Jag ska försöka se de bästa i allt från och med nu! som sagt de fins en mening med allt!
Jag viste ju att allt inte skulle lösa sig på en gång, att de skulle ta lite tid viste jag och de fick jag räkna med.
Men man bli lite ledsen bara, varje gång det händer något tråkigt är det som om jorden går under fasten jag vet inerst inne att den gör inte de!
En sa till mig en gång, du är stark och du orkar ta dig igenom de här!

nu ska jag fortsätta sudda sudda bort min sura min och fortsätta med saker jag tycker om!

Fröken


Vilket vackert väder!



Ännu en måndag, ny vecka nya tag.

Denna dag började även den solig men BAJSIG!
Jag skulle aldrig ha startat min företag, det har inte gjort annat än att strula till det för mig!
varför är jag så NAIV!

dagen bestrår av att ringaa in massor, ännu mera med papper som ska in till a-kassan.
sedan ska man försök hinna med allt annat.
en promenas ska jag hinna med nu, rensa huvet är ett måste!

fan för måndagar!


En vända rund jorden!



En underbart vacker och solig dag ute blev en otroligt deppig och tråkig dag inne!
Jag har fobi för att svara i min telefon när det är nummer som jag inte känner igen, Igår gick jag på en nitlott, jag svarade i all hast, jag skulle inte ha svarat.
Jag känner mig instängt i ett hörn och jag kommer inte ut.

Istället för en lång promenad i detta underara + väder vi har i dag så sitter jag i en mariblå luvtröja med gårdagens smink utspetat i min ansikte och äter ahlgrens bilar och lyssnar på tevens brus.
Jag som var på väg någonstans, jag som faktist börjat gå ner i vikt igen, jag som började känna att lycka kunde vara ett faktum så faller jag ner igen.  längre och längre ner!

Jag vill inte göra er besvikna, jag vill inte göra någon ledsen
Jag vill må bra och jag vill inget annat än att ni inte ska oroa er.
Jag vill inte säga att jag är ledsen jag vill inte göra någon besviken!
Men faktum är att jag är ledsen igen.
Jag är ledsen, förlåt!


Besviken är det minsta!

Jag kan inte säga mera än att jag är djupt besviken och arg på hur världen funkar i dag!
Som alla vet är jag arbetslös sedan 5 veckor tillbaka, i dag går jag in i vecka 6, vilket innebär att jag vart i detta tillstånd i ca 1½ månad.
Om jag lätt sumerar vad jag har fått hjälp med under denna tid:

NADA NADA NADA!

Jag tycker synd om mig och alla andra som ville något med livet och sdan hamnade vi på ams och där tog all kraft slut! jag är ändå bra lottad som har en bra familj och vänner som hjälper mig, men täng dom som inte har de.

Ams och A-kassan borde skämmas!

Idag ringde jag a-kassan och prata med en tjej som satt är och hade sitt jobb sin lön och sin trygghet och sa till mig att jag skulle få vänta änulängre innan jag fick en handledare, hon hade mage att säga att de tar 5 veckor innan jag fick de och det har gått 5 veckor nu, sedan hade hon mage att säga åt mig att bara ta de lungt.
VADÅ TA DE LUNGT? jag är arbestlös och har lite tajt med pengar och har räkningar att betala, visst kan jag ta de lungt men för de betalas inte mina räkningar!

Fröken ARG


En annan dag!



Hemma hos mig fins det massor med minnen,
Massor med "älsklingar" i form av saker.
Allt från ljus lycktor till stora möbler.
Jag kan med saning säg att jag vet exakt vart jag köpt dem, eller vem jag fått dem i från. jag är osäker o jag kan vara ärlig och säga att jag mins vad alla kostad och vilket exakta datumet men ändå!

När jag är ledsen går jag på loppis, när jag är glad går jag på loppis,
När det rengnar går jag på loppis, när det är sol går jag på loppis.
Känslan av att gå in på en loppis och hitta något som man sätt när man var liten, eller något som är hur coolt som helst från 50 talet, över flödet av koppar och fat, skålar och tavlor gamla böcker får mig att känna lycka i kroppen.
Jag har med andra ord vart på mycket med loppisar desan jag blev heltida arbetslös. inte för att jag köper saker varjegång jag är ute på rundorna, men bara att gå runt och strosa är underbart!
Det är då jag mår som bäst!

Idag tog jag en timmes lunch och så åkte jag och hampus ner på stan, Köpte en present till hans mormor som fyller år på lördag sedan köpte vi påskliljor hem. Sedan efter många om och men så åkte vi in på röda korset i stan. Det är ofta bara masssa strunt där men jag behövde kiken idag kände jag!
Väl där inne s jobbar de säkert 4 tanter, sedan så satt de ytligare 2 tanter och fikade och se satt och tjattrade med varandra, vem som ska resa vart och vem som såg vem på stan.
En av tanterna httade en jätte hemsk gamal späts gardin som tanterna började fnissa om och tillslut så säger en av tanterna, jag skulle nog sy en sexig bh av denna om jag kunde sy förstås.
Det var mycket roligt att strosa i den lilla lilla affären bara för att höra dessa tanter prata!

Vi strosade sedan hem.

en annan dag ska jag ta kort på alla mina älsklingar så ska ni få se.

/fröken


Om du längtar hem en dag!


En mycket ung, tidiga 16 år.

Okej, jag vill skiva i min blogg, jag har massor att skriva om, jag har ca 5 utkast som jag än inte postat för jag kommer inte till skott att skiva klart dem!
De handlar ialle fall om min loppis noja jag har, eller jag ska inte säga noja jag ahr blivigt TOKIG rent ut sagt, En annan handlar om att jag hatar att vara arbetslös, att det är hampus störta rädsla för mig eftersom jag både hatar att vara ensam och jag blir oerhört rastlös mycket snabbt! En annan handlar om vad jag tycker om ams, och en annan om hur stolt och glad jag är, jag har ju som sagt blvigt moster igen. och den sista beskiver hur tråkigt jag har de!!!
Jag så frustrad att jag inte skvigt klart dem att jag tog bort dem!
För färdigt är färdig och halvgjort/halvhjärat delete.

Jag är inte sugen att skiva blogg, det har mer av blivigt tråkigt!
Den speglar min tråkiga vardag!
kanske tar en pause nu!

Ps, en glad nyhet är att utav de tio jobben jag sökt senaste tiden har faktist 3 hört av sig och sagt att deras tjänter är redan tillsatta! bra jobbat det är nog första gången arbetgivarna gått den mil de ska gå!

Fröken ÖKEN


Maya

Maya är här!
Wilmer har blivigt storebror över en natt.
Jag är en stolt moster till dem båda och en stolt syster till yster!
Nu längtar vi tills vi ska få träffa den nya familjen.


Fröken.DubbelMoster


Bäbisen är på väg!

Idag är det måndag och snart kommer bäbisen!
SysterYster åkte på kontroll idag och fick beskedet att hon skulle bli igångsatt på engång!
Hon har haft så ont och jobbigt så det är skönt att det snart är över!
Alla tror det bli en pojke men jag är öertygat på en flicka!
HOPPASHOPPASHOPPAS!

Så nu tycker jag alla ska hålla tummarna att det är en flicka så jag inte för sota för att jag sagt att det ska bli en flicka ända sedan vi fick veta att det skulle komma en bäbis till;)

Jag är så glad att jag gråter.

Fröken MOSTER


en annan söndag!



Bilen kommer ta oss till ikea, till återlämnings disken.
Mina nya mattor ska tillbaka till sin skapare!
De passade inte på min glov och nu ska de veck!

Får se om vi får hälsa på systeryrster, kanske sista gången man får träffa den familjen som 3, nästa gången är de 4. (beroende på när den bestämer sig för att komma ut och visa sig) Det ska bli kul!

Fröken


awwaaww

Jag hör hur någon bankar och slåt i väggen! jag hör även att någon håller på att flytta möbler!
Ska jag verkligen gå ner till min granne och säga att det är inte jag som låter! !

Å detta har blivigt skit frusterande! jag vågar fan inte äns kliva ur sängen!
Kanske bra de, jag har det så mysigt i min nystädade mysiga sovrum;)

Men nu får mina livlig grannar sluta så jag kan sluta ha ångset!

Fröken!


My heart still beats for you!



Idag när hampus kom hem från skolan kom han hem med en buket tulpaner till mig!
Han är så söt, han försöker verkligen göra allt bra igen.

Annars då? Jo det plingade på dörren tidigare idag. (jag ska berätta en sak att är det något som jag har fobi för är när det ringer på hem telefonen och när det plingar på dörren, jag får alltid panik och skriker till hampus att han antingen ska svara eller öppna, jag vet inte varför men så är det bara) Det var min granne, den äldre mannen so bor under mig som stog på andra sidan, hampus då som var tvungen att öppna, öppnade dörren och sa hej sen stog de bara där, jag började fundera på vem det kunder vara och tittade fram lite lätt från sovrummet presci då säger mannen, vad fan håller ni på med? hampus tittade på han och svarade vadå? Och då förklarar den älder mannen att det är ett evigt bankande/spikande som kommer från vår lägenhet, att han precis hade hört att vi spikade i väggen och han blev så arg att han var tvungen att komma upp och säga åt att slute med de. Då gick jag fram till dörren och frågade vad de var frågan om, han säger ännu en gång att vi för alltid liv, han vaknar ofta på nätterna pga att vi slår i väggen och borrar och eller möblerar om.

Jag ska berätta för alla nyfikna att jag/vi har inte varken borrat eller spikat i väggen sedan vi satte upp en fylla ovanför sängen för 1½ år sedan (långt innan han flyttade in)
Sedan så varje gång jag träffar honom (vi har parkering brevid varandra så man träffar varandra då och då) då berättar han alltid om vilka vildar som bor ovanför honom, att de so bo där är inte kloka och då bukar jag avbryta honom lite fint och säga att det är fortfarande jag som bo där och jag lider lika mycket av alla som hamrar och spelar musik hela dagarna.
Jag bor i ett hus med 8 våningar, han bor på plan 2 och allt som händer ovan och under honom skyller han på oss, jag som är tyst som en mus och får panik varje gång jag är tvungen att gå på toaletten på natten och är tvunegn att spola eller om jag råkar tappa något i golvet av misstag eller när jag damsygar efter kl 6 på kvällen. Jag som smyger fram i mitt hem ska känna ångest varje gång någon anna hamrar och för liv för att han tror att de är vi!  JAG ÄR TYST SOM EN JÄVLA MUS, DET ÄR DE ANDRA ELEFANTERNA MED KLAKSKOR SOM DANSAR.
Allt som händer på vv 11 är inte mitt ansvar eller fel!

Nog för att denna man är trevlig många andra gånger men det käns orättvist att ska bli skälld på för något som jag inte gjort.

thats that. idag är det fredag och jag älskar fredagar för jag få se på solsidan!

Fröken "tyst som en bus med bumulstussar under fötterna"


En bit för att sova!

 



Torsdag, dag 21 i ordnigen!
TänkTänkTänk, hit och dit, +&-.
Jag har jobbat med min lista till min coach idag, har även scannat efter jobb på ett antal sidor på nätet.
Kollat info om olika företag och letet efter något att göra!

När det blev snömos i huvet började jag dansa hej vilt i vårat hem, hampus kunde inte konsentrera sig och bad mig göra ngot annat än att sitta vid dator en stund.
ÅÅ äntligen, nu kunde jag städa i vårat sovrum, möblera om lite och få ner lite saker i källaren, och vips en timme senare så ser de ut så hära!
Jag har alltid velat gör något med sovrummet men icke sa nicke, det har vart super svårt men nu är ialle fall halva sovrumme färdigt, nu är det andra halvan kvar och de är inte så mycket. ;)

Ännu en fin och solig dag har utspelat dig utanför mitt fönster idag,
Jag vill som sagt att de ska bli vår så man får lite lycko och värme känslor i hjärtat!

Och du, har du ett jobb över dela med dig till mig;)

Fröken


is this it?



Onsdag, dag 20 i ordningen!
En solig dag har utspelat sig utanför mitt fönster idag!
Mycket har jag även hunigt med idag, skickat ut en drös med mail, sökt jobb, vart på stan och köpt in två block med hemlighets stämpen på (haha, jag är ivig och du är nyfiken antar jag)
Hampus har vart hemma från skolan idag så han har spenderat den i sängen sovandes sedan har han förflyttat sig till soffan för att sova lite till, Något frustrerande då jag gärna oxå vill gå och sova en stund för som jag sagt tidigare, det är ett bra tidsfördriv!
Men jag har stått i från i dag, jag har som sagt haft fullt upp.
Jag har mer än det ovanstående funderat kring vad min jobb coach bad mig fundera på, +&- hit och dit, sedan har jag även städat lite och hör och häpa LAGAT MAT! hampus hjälpte ändast till litegranna när jag roppade med panik i från köket en gång. Det blev min favvo måltid, hamburgare med bröd och hemma gjorda pommes!

På tal om favvorit måltid, Gu hur gammal kan jag ha vart? kanske 10 eller så, då åkte jag tillsammans med min familj till cran canaria på en två veckors semester, under denna underbara semester åt vi lunch och middag ute varje dag vilket är 28 måltider och jag skojar inte när jag säger att jag åt hamburgare med bröd & pommes 26 av dem måltiderna! De var den gamla goda tiden! (en gång tvingade de mig att äta pizza och den andra gången åt jag spagethi) fråga mig inte varför mamma och pappa int tvingade mig att äta något annat mer än de två gångerna.
Jag var lycklig ialle fall, jag min oxå att min stora syster försvann en dag, haha hon var kär i en kille som hette robin och en dag sa hon att hon skulle gå ut och läsa och vips var hon borta, vi letade i timmar och tillslut skulle vi ringa polisen och då hittde vi henne och så klart var hon hemma hos hennes span robin och hans familj, snacka om att hon inte fick gå ut på ett par dagar efter de!! 
Min lilla syster fick ialle fall ett eget "unikt" smeknamn av kyparna på en av resturangerna som vi åt på, anna-andakonda, detta tyckte min syster inte om vilket lädde till att vi aldrig gick dit igen!
Vi såg även planet som de spelade in sällskpsresan i! Haha, det var en rolig semester!!

Ps. alla oroliga och roliga, jag känner lyckoruset i min kropp. värme och top känsla! allt går som sagt upp och ner så jag suger på denna karamell så länge jag bara kan! tack alla oroliga och roliga för era uppmuntrnde komentarer. Ds

Fröken


Miss.Horn



Kära vänner.

Ni kan väl inte ha missat den nya favoriten i min lilla samling!
Jag började lyssna på Melissa Horn i Oktober möjligen November, och jag viste redan första gången jag hörde henne att jag älskade henne och skulle ha svårt att lyssna på något annat än henne!
Jag älskar hennes texter och hennes flyt i musiken!
Hon gör mig popig en grå dag!

Tisdag, Dag 19 i ordningen!
Idag träffade jag för första gången min jobb coach, en trevlig kvinna ifrån knivsta.
Jag tog fika och satte oss på ett fik i stan, jag pratade i 1 timme nonstop.
BlaBlaBla, jag har gjort de här, de där och sedan lite till!
Vi gick skilda vägar efter mötet, jag tog bilden till mitt gamla jobb.
Kramade om alla barn, å vad jag saknar dessa barn.
De var så glada att se mig och det var så ömsesidigt, de är fina barn, mycket fina!
Jag var kvar där i 1 timme sen åkte jag hem.
Hem, jo precis hem till ett stäkigt hem som jag inte lyckas få ordning på.
Lixom mitt huvud!

Så här på kvällskvisten borde jag egentligen vara nöjd, men nej. jag har inte tagit en tillräckligt lång promenad och jag har ätigt för mycket. jag tog oxå tre st mariane efter maten.
Ska jag verkligen klara detta själv?

Fröken.


När långa nätter...

För en tid sedan bestämde sig jag och hampus att vi skulle flytta "hemifrån".
Vi skulle byta hem, vi skulle flytta ifrån vv11 och bilda ett nytt hem någon annanstans!
Vi kände båda ångesten som ligger mellan våra våggar i våran underbara 2:a.
Det var dax att gå vidare och skapa ett nytt kapitel i vårat liv.
Och nu sitter jag här över 1 år senare i samma soffa, i samma vardagsrum som sist!
Vi har int rört oss en milimeter närmare något annat hem.
Jag letar, letar och önskar, Tydligen fins ingt annat hem för oss!

Jag sitter här arbetslös, ensam och rastlös, jag har redan börjat paka, jag har redan börjat märka kartonger. jag har sorterat och slängt, skängt och sålt.
Jag har gjort allt man ska göra när man ska flytta, jag ahr gjort allt förutom att flytta!
Frustration säger jag bara.

Jag kan ju inte flytta nu, nu när vi är pengalösa och framtislösa!
Vi sitter här, Jag sitter här.
Jag blir nog kvar på vv11 tills någon bör ut mig till mitt åldersomshem!

Fröken.


RSS 2.0